Online konzultáció, e-tanácsadás

kedves látogató, üdvözlöm!

 

Borbély-Ipkovich Emőke - Online pszichológus

Borbély-Ipkovich Emőke – Pszichológus, személyközpontú tanácsadó (online konzultáció, e-tanácsadás)

A legtöbb ember számára ma Magyarországon mind fizikailag, mind anyagailag nehezen elérhető a pszichológiai tanácsadás, olykor a környezet sem támogatja, talán fel sem ismeri, hogy barátjuk vagy hozzátartozójuk problémája pszichés eredetű. Olyan is előfordul, hogy külföldre költöző magyarok keresnek szakembert, akivel anyanyelvükön konzultálhatnak pl. Skype-on. 

Az e-tanácsadás célja, hogy a mentálhigiénés konzultáció elérhető legyen mindenki számára egyrészt fizikailag, közlekedés szempontjából, hiszen nem kell kimozdulni a megszokott vagy választott környezetből, nincs szükség utazásra. Másrészt anyagilag, hiszen kevesebbe is kerül a videomegbeszélés, mint a rendelőben történő személyes tanácsadás, tehát összességében költséghatékonyabb.

Konzultációk, időpont kérése

Az online konzultáció internetes applikáció vagy plugin segítségével történik, amely lehet SkypeFaceTime vagy Google Hangout.

Ha szeretné velem online konzultálni, egyeztessünk időpontot: hétköznapokon 8:30 és 20:00 között telefonon (06/70-321-8685), a honlapomon található űrlap kitöltésével vagy e-mail-en (ipkovich.emoke@gmail.com). Személyes konzultációra is van lehetőség. A rendelő címe: Lövőház utca 33., Budapest, 1024 – a Mammut-tól, Széll Kálmán tértől és a Margit körúttól néhány percnyi sétára található barátságos rendelőben. Időpont előzetes egyeztetése ebben az esetben is szükséges.

Ha nem veszem fel a telefont, néhány órán belül visszahívom. Minden megkeresésre válaszolok, hívjon bizalommal!

Az online konzultációk előnyei és hátrányai

Az online konzultáció/e-tanácsadás jó lehetőség azok számára, akik lakó- vagy munkahelyük miatt nem tudnak hozzám eljönni a magánrendelőbe (vidéken vagy külföldön élők), vagy külföldi tartózkodás esetén sem szeretnék megszakítani a folyamatban lévő személyes konzultációt. Külföldön élő magyarok számára is megoldás lehet, ha lelki gondjaikat saját anyanyelvükön, magyar pszichológussal szeretnék megosztani. Emellett a videomegbeszélések egyik legnagyobb előnye, hogy Ön valóban a saját igénye és elképzelése szerint választhat szakembert és időpontot is flexibilisebben foglalhat. Az online konzultáció teljesen anonim, környezetének sem kell tudnia arról, hogy igénybe veszi, ezért nem kell tartania attól, hogy  megbélyegzik amiatt, hogy pszichológushoz fordult.

A számos előny mellett hátrányai és korlátai is vannak az e-tanácsadásnak. A konzultáció során előfordulhat, hogy nem esik egybe a kép és hang, akadozhat az adatforgalom, nem tökéletes a kép, mindez zavaró lehet. Érdemes úgy tekinteni az online konzultációra, mint egy átmeneti folyósóra a személyes tanácsadáshoz vagy mint a személyes tanácsadás és terápia kiegészítő intervenciójára. Vannak, akik szerint az online konzultáció nem egyenértékű a személyes tanácsadással. Egy kis mintán végzett 2013-as kutatás azonban arra jutott, hogy az online tanácsadást követően a kliensek alacsonyabb ülés utáni arousal-ról számoltak be, mint a face to face tanácsadáson résztvettek, azaz nyugodtabbak voltak és összességében pozitívnak értékelték az online tanácsadást.

Borbély-Ipkovich Emőke – Pszichológus, személyközpontú tanácsadó
Elérhetőségeim:
E-mail:  ipkovich.emoke@gmail.com
Mobil:   +36 70 321 8685
Skype:   ipkovichemoke

Az e-tanácsadás nem alkalmas pszichiátriai tünetek, súlyos pszichés betegségek, illetve bármilyen diagnosztizált pszichiátriai betegség kezelésére.

Nurture

Lépjen velem kapcsolatba!