Tanácsadás, Pszichológiai konzultációk

Személyközpontú pszichológiai tanácsadás
5S4Q3050

Borbély-Ipkovich Emőke – Pszichológus, személyközpontú tanácsadó (Magánrendelő: Lövőház utca 33., második kerület Budapest)

Pszichológiai tanácsadásra jól körülírható nehézség, probléma, döntési helyzet vagy tünet esetén lehet szükség. Leggyakrabban intimitási, párkapcsolati, együttélési helyzetekben, vagy gyermekvállalás és más életciklusváltás során, esetleg teljesítményhelyzetekben (pl. munkahely és karrier) adódnak olyan elakadások, amelyek gátolják a harmonikus életvitelt és szükség van szakemberre.

személyközpontú tanácsadás során a tanácsadó és a kliens együttesen munkálkodik, a jelenre fókuszál, a kapcsolat kölcsönös és interaktívA tanácsadás folyamatában – az elnevezéssel ellentétben – nem adok tanácsot, viszont felvetek alternatívákat, amelyek segítenek kibogózni, néven nevezni érzelmeket, helyzeteket, felismerni kapcsolati mintázatokat, erősíteni a pozitív megküzdési formákat. Mindez fejleszti az önismeretet és az önbizalmat, és összességében érettebb szemlélet kialakítását. 

0000_layer-67

Nehézségek és problémák, amelyekkel hozzám fordulhat:

Szorongásos állapotok
Hangulati zavarok (ingerlékenység, aggódás, levertség, rossz közérzet, örömtelenség érzése, bánat,   depresszív állapotok, felhangoltság)
Életvezetési problémák (döntésképtelenség, bizonytalanság, teendők halogatása, elköteleződési nehézségek, élethelyzeti elakadások, időmenedzselési, konfliktuskezelési és problémamegoldási gondok)
Önértékelési problémák (bűntudat, kissebségi érzés, alárendelődés, érvényesülési nehézségek, szégyen, félelem a kudarctól, célok és vágyak kitűzésének és összehangolásának nehézsége)
Teljesítménnyel kapcsolatos nehézségek (lámpaláz, túlzott megfelelés, önértékelési gondok, perfekcionizmus, vizsgadrukk)
Társ- és párkapcsolati konfliktusok és együttélési nehézségek (elköteleződés, féltékenység, elfogadás, intimitásbeli nehézségek, megcsalás, párkapcsolati elakadás, szexuális zavarok, válás, szétköltözés és egyéb családi konfliktusok)
Szülővé válás nehézségei (Hogyan legyek jó szülő?, megváltozott életmódhoz való alkalmazkodás nehézségei)
Szexualitással és intimitással kapcsolatos problémák
Gyászfeldolgozás és veszteség élmények (gyász, krónikus betegségek, meddőség, munkahely elvesztése, válás, vetélés)
Munkahelyi problémák, karrier elakadás, motivációs nehézségek és munkahelyi pszichés ártalmak (kiégés, munkamánia, stressz, frusztráció, folytonos elégedetlenség érzése)
Külföldre költözéssel, külföldi munkavállalással járó problémák (beilleszkedés, hogyan kommunikáljam a gyermekeim felé a változást?, megváltozott kapcsolat a családtagokkal, honvágy, elszigetelődés, lelkiismeretfurdalás)

Rendelés és bejelentkezés:

A velem történő konzultáció két formában zajlik: magánrendelőben és online konzultáció formájában. 

A magánrendelő a 2. kerületben található (Lövőház utca 33.) a Mammut bevásárlóközpont, a Millenáris, a 4-es 6-os villamos és a Széll Kálmán tér (M2-es metró) közelében kellemes környezetben. Az online konzultációt elsősorban azon klienseim számára ajánlom, akik nem tudnak lakhelyük vagy elfoglaltságaik miatt eljönni magánrendelésemre. Az online konzultáció internetes applikáció vagy plugin segítségével történik, amely lehet SkypeFaceTime vagy Google Hangout.

Bejelentkezni mindkét esetben szükséges (hétköznapokon 8:30 és 20:00 között), ezt a honlapomon található űrlap kitöltésével vagy telefonon (06/70-321-8685) is megteheti. Ha nem veszem fel a telefont, néhány órán belül visszahívom.

Egyéni ülések időintervalluma:

Az ülések gyakoriságát és hosszát az első interjút követően rögzítjük. Az alábbi időintervallumokban dolgozok mind a magánrendelő, mind az online konzultáció esetében:

30′-es konzultáció: elsősorban azoknak ajánlom, akik az online konzultáció iránt érdeklődnek és akut problémájukat szeretnék megosztani, kibeszélni. 

50′-es konzultáció: az egyéni ülések legjellemzőbb időintervalluma mind a magánrendelő, mind az online konzultáció esetében. 

90′-es konzultáció:  a tanácsadás és önismereti folyamat első szakaszában egy úgynevezett első interjúra kerül sor, amely során feltárjuk a konzultációs igény okát, kitűzzük a tanácsadás által reálisan elérhető célokat és várható eredményeket, emellett rögzítjük, hogy hány alkalomra van szükség mindehhez. Jellemzően az első interjú során van szükség erre az intervallumra, de párok konzultációja esetén is szükséges lehet ez az időtartam.

Nurture

Lépjen velem kapcsolatba!

Forduljon hozzám bizalommal, minden megkeresésre válaszolok!